BIROU TRADUCERI AUTORIZATE

BIROU DE TRADUCERI PLOIESTI,
LA PRETURI COMPETITIVE

N

Birou Traduceri Ploiesti

Suntem un centru de traduceri, cu experienta de peste 10 ani, specializat in traduceri complexe si de dimensiuni remarcabile. Noi înțelegem că relațiile externe sunt tot mai importante pentru organizatii și pentru aceasta am creat o organizație bine structurată și, în același timp, flexibila, pentru a vă ajuta să obțineți rezultatele dorite.

9

Birou Traduceri Legalizate

Bazandu-ne pe traducatori experti, suntem specializati in furnizarea de traduceri de inalta calitate. Traducatorii nostri au efectuat cu succes traduceri de mii de pagini pe luna de la clienti proveniti din toate ariile de activitate, fiind licentiati ai Facultatilor de Limbi si Literaturi Straine si autorizati de Ministerul Justitiei pentru realizarea traducerilor legalizate.

Z

Traduceri Autorizate

Datorita capacitatii pe care o avem de a oferi traduceri de calitate, de o precizie superioara, livrate in timpii stabiliti si la preturile cele mai competitive, suntem alesi frecvent intre multe birouri de traduceri. Fiecare proiect, oricat de mic sau de mare este, va fi tratat cu responsabilitate, profesionalism si confidentialitate, reprezentand o obligatie morala si juridica a noastra.

SERVICII:

Cu ce va putem ajuta ?

Traduceri Autorizate Documente

Folosirea documentelor in societatea de astazi este un element de baza si indispensabil in sistemul de comunicare. Documentele constituie baza economiei, a sistemelor educationale, a institutiilor de stat si a vietii cotidiene. De aceea, unul dintre principalele servicii oferite de Mabys Translations este serviciul de traducere documente.

De-a lungul timpului am tradus toate tipurile de documente: tehnice, economice, medicale, juridice, acte de stare civila, acte de invatamant, publicitare, site-uri web, etc.

Efectuam traduceri in/din limbile: engleza, franceza, spaniola, italiana, portugheza, germana, olandeza, flamanda, suedeza, norvegiana, rusa, ucraineana, bulgara, maghiara, sarba, croata, polona, ceha, slovaca, greaca, turca, araba, chineza, japoneza.
De asemenea efectuam traduceri pe combinatii lingvistice.

Tehnoredactare

Asiguram servicii de tehnoredactare pentru :

 • teze de diploma
 • lucrari doctorat
 • proiecte diverse
 • carti, lucrari tehnice si stiintifice
 • studii

Legalizarea notariala a traducerilor

Cererea de traduceri legalizate este din ce in ce mai frecventa.
Deschiderea granitelor atat din punct de vedere economic, cat si social, a facut necesara traducerea de documente in scopul de a fi prezentate in tarile straine.
Atunci cand un document trebuie tradus pentru a fi prezentat in strainatate in fata Autoritatilor sau Institutiilor competente, trebuie sa-si pastreze valoarea legala si de aceea este necesara o traducere legalizata.
Biroul nostru asigura traduceri legalizate pentru: acte de identitate, acte de studii, atestate, certificate, declaratii, imputerniciri, bilanturi, acte constitutive, premise de conducere, caziere fiscale si penale, sentinte judecatoresti, certificate medicale, acte auto, etc.
Legalizarea notariala se efectueaza doar pentru traducerile care sunt realizate de catre traducatorii biroului nostru. Acestia sunt autorizati de Ministerul Justitiei si agreati de birourile notariale cu care colaboram.

Traduceri Ploiesti. Birou Traduceri legalizate. Traduceri autorizate.

Intepretariat

Sunteti in cautarea unui interpret competent care sa va asiste cu seriozitate si profesionalism la o intalnire cu parteneri straini de afaceri, intr-o conferinta sau de-a lungul unui training?
Mabys Translations este solutia ideala! Suntem partenerul dvs. cel mai potrivit!
Facilitam comunicarea dvs. cu parteneri straini prin serviciile de interpretariat oferite: interviuri, licitatii, seminarii, intalniri de afaceri, interviuri pentru emigrare, intalniri la birourile notariale sau diverse evenimente importante din viata dvs.

Copii legalizate dupa acte originale

Facilitam legalizarea notariala a copiilor dupa inscrisuri originale si in limba romana.
Oricine ne poate solicita legalizarea unui act la notariat, indiferent daca persoana respectiva este titulara actului sau nu.
Pentru a obtine o copie legalizata a unui act, trebuie sa ne prezentati actul original pe care noi, la randul nostru, il vom prezenta Biroului Notarial. Inscrisul original trebuie sa fie lizibil, fara corecturi, cuvinte taiate, modificari sau alte asemenea. In cazul in care aceste particularitati sunt confirmate prin stampila si semnatura autoritatii care le-a eliberat, se va putea realiza copia legalizata. Nu efectuam copii legalizate dupa acte care sunt plastifiate.

MOD DE TARIFARE:

Traduceri Ploiesti. Birou Traduceri legalizate. Traduceri autorizate.

Tarifarea pentru traduceri documente:

9

1 pagina fizica in cazul documentelor tipizate: acte de stare civila, acte de invatamant, adeverinte, caziere, acte auto, etc.

9

1 pagina = 2000 de caractere cu spatii, in cazul documentelor care nu fac parte din categoria celor enumerate mai sus.

Tarifare pentru tehnoredactare:

9

1 pagina fizica in cazul documentelor tipizate: acte de stare civila, acte de invatamant, adeverinte, caziere, acte auto, etc. ;

9

1 pagina = 2000 de caractere cu spatii, in cazul documentelor care nu fac parte din categoria celor enumerate mai sus

Tarifare pentru legalizare traduceri:

9

1 exemplar document 

Tarifare copii legalizate:

9

1 pagina fizica in cazul documentelor tipizate: acte de stare civila, acte de invatamant, adeverinte, caziere, acte auto etc. ;

Tarifare pentru interpretariat:

9

Tarifele pentru servicii de interpretariat difera in functie de gradul de dificultate si de durata.
Tarifarea se face per ora in cazul in care durata este mai mica de 5 ore si per zi in cazul in care durata este intre 5 si 8 ore. In cazul in care deplasarea este in afara orasului localitatii Ploiesti, clientul suporta costurile aferente deplasarii, respectiv cazarea si masa – atunci cand este cazul.
Timpul se contorizeaza din momentul in care translatorul se afla la dispozitia dumneavoastra.

REFERINTE:

Traduceri Ploiesti. Birou Traduceri Legalizate. Traduceri autorizate.

“Din moment ce ne bazam clar pe colaborarea cu biroul dvs., schimbarile aduse vin ca un plus langa nota 10”.

Petrica Lamba

S.C. IKAT S.R.L.

“Firma dumneavoastra a dat intotdeauna dovada de promptitudine si de seriozitate.”

Giorgian Corcodel

S.C. ALYNEX BUSSINES MARKETING S.R.L.

”In decursul colaborării mele cu Mabys Translations S.R.L., echipa mi-a oferit ceea ce apreciez cel mai mult în relaţiile profesionale: seriozitate, promptitudine şi solicitudine – adică tot ceea ce şi-ar putea dori un colaborator.”

Mund Ana

(traducator lb ceha)

”Promptitudine in serviciile oferite.”

Carmen Istrate

S.C. MONTUBING S.R.L.

„Sunteti OK din toate punctele de vedere”

Motrea Alexandra

(traducator lb engleza si lb franceza)

“Mabys Translations este o echipa pe care ma pot baza pentru a obtine, in timp util si la preturi rezonabile si accesibile traducerea, in mod simplu, in mod autorizat sau in mod legalizat a documentelor de care am nevoie. Am apreciat enorm modul flexibil de lucru, stabilit in asa fel incat sa vina in intampinarea rezolvarii solicitarilor mele cu celeritate.

Modalitatea de a prelua documentele pe e-mail este excelenta, favorizand evitarea pierderii inutile a timpului. Un alt plus este raspunsul prompt la solicitari si foarte buna comunicare cu clientii. Traducerile au fost foarte exacte, neintampinand dificultati la institutiile publice unde le-am utilizat.”

Geta Anghel

Avocat

“Dorim sa ne exprimam pe aceasta cale aprecierea fata de colaborarea societatii noastre cu societatea d-voastra. Serviciile prestate de d-voastra au fost de o calitate deosebita insotita si de o eficienta foarte buna in procesul de realizare a traducerilor autorizate. Totodata, echipa d-voastra de traducatori, a dat dovada de un profesionalism deosebit prin ajutorul rapid si necesar societatii noastre. Prin urmare, recomandam societatea d-voastra ca fiind un colaborator profesionist si de incredere la care se poate apela oricand. “

Ana Maria Ilie

AL CARINA SRL

“ Sunt foarte multumit de colaborarea avuta pana acum cu Mabys in toate privintele (feedback, plata la timp a facturilor, detalii solicitate cu privire la traduceri, etc.).”

Omer Bayar

traducator lb. Turca

“O colaborare exceptionala (plata la timp, comunicare excelenta, termene de predare rezonabile). Va felicit pentru seriozitate si profesionalism”

Roxana Brown

traducator lb. engleza

DOMENII DE TRADUCERE:

Traduceri juridice:

 • legislatie
 • sentinte
 • procuri
 • acte constitutive
 • somatii
 • declaratii
 • corespondente, sentinte
 • rechizitorii
 • Monitorul Oficial etc

Mabys Translations are o vasta experienta in domeniul traducerilor juridice.

Documentele din acest sector sunt de o complexitate foarte mare si necesita o atentie deosebita pentru a putea garanta o traducere exacta.

Limbajele si conceptele juridice difera de multe ori de la o tara la alta si de aceea avem traducatori specializati pe domeniul juridic.

Documentele pe care le traducem in acest domeniu sunt: sentinte civile, sentinte penale, mandate de arestare, hotarari judecatoresti, dosare penale, dosare civile, note legale, articole de lege, articole din Monitorul Oficial, etc.

Traducatorii biroului nostru efectueaza traducerile sub semnul respectarii secretului profesional. Toate documentele traduse raman confidentiale.

Mabys Translations este partenerul dvs. de incredere pentru traduceri juridice!
Respectam timpii de executie si standardul calitativ!

Traduceri tehnice:
 • manuale de utilizare si de intretinere
 • caiete de sarcini, cataloage de produse
 • fise tehnice, brosuri etc.
 • in domeniul echipamentelor industriale si al constructiilor de autovehicule
 • industrie energetica, industrie petrochimica
 • constructii civile
 • IT
 • transporturi
 • mediu etc.

Suntem specializati in traduceri tehnice de inalta calitate, efectuate de catre traducatori atent selectati, cu experienta in acest sector.

Daca aveti un manual tehnic de utilizare, o fisa tehnica, documentatie electronica sau inginerie care trebuie traduse din/intr-o limba de circulatie internationala, Mabys Translations este solutia cea mai buna pentru dumneavoastra.

Realizam traduceri tehnice precise si care redau sensul exact.
Traducerea documentelor tehnice reprezinta un factor important in succesul dvs. si de aceea este necesar ca acestea sa fie exacte si nu in ultimul rand sa fie predate in timpul concordat, la un tarif rezonabil. De aceea, Mabys Translations este partenerul dvs. ideal pentru traduceri tehnice.

Serviciile noastre de traduceri tehnice sunt in masura sa satisfaca toate exigentele de natura lingvistico-tehnica al oricarui client. Traducatorii nostri sunt specializati in acest domeniu, avand in spate o experienta de mii de pagini traduse. Acestia dispun de dictionare specializate atat in format electronic, cat si pe suport de hartie. De asemenea, suntem deschisi la orice propunere cu privire la asigurarea de catre dvs. a materialelor lingvistice sau glosare de termeni.
Echipa de supervizori va face ca textul sa fie tradus corect, publicat in formatul corect. Acest lucru va permite dvs. sa va concentrati doar asupra scopurilor pe care vi le-ati propus.

Mabys Translations este partenerul dvs. de incredere pentru traduceri tehnice!
Respectam timpii de executie si standardul calitativ!

Traduceri medicale:

 • prezentari de produse farmaceutice si medicale
 • industrie farmaceutica si medicala
 • echipamente medicale
 • fise medicale
 • diagnostice etc

Mabys Translations are o vasta experienta in domeniul traducerilor medicale – traduceri farmaceutice, de medicina generala, de chirurgie, medicina veterinara.
Printre tipurile de documente medicale traduse se numara: bilete de externare, diagnostice complexe, scrisori medicale, fise clinice, prospecte medicamente, reviste stiintifice medicale, etc.

Traducatorii nostri in acest sector sunt in acelasi timp traducatori autorizati si asistenti medicali sau medici.
Dat fiind ca este un domeniu destul de sensibil, cu multiple implicatii, va asiguram de confidentialitatea datelor si informatiilor primite. Toate traducerile raman confidentiale.

Mabys Translations este partenerul dvs. de incredere pentru traduceri medicale!
Respectam timpii de executie si standardul calitativ!

Traduceri economice, financiar-bancare:
 • prezentari de produse farmaceutice si medicale
 • industrie farmaceutica si medicala
 • echipamente medicale
 • fise medicale
 • diagnostice etc

Mabys Translations este un birou de traducere specializat in traduceri financiare si economice – multe companii, societati de asigurare si cabinete de avocat se adreseaza pentru a obtine cele mai bune traduceri din acest domeniu.

Vom utiliza pentru dvs. terminologia specifica din acest sector pentru ca traducerea sa aiba intelesul exact si in alta limba decat cea originala.

Mabys Translations este partenerul dvs. de incredere pentru traduceri financiar si economice!
Respectam timpii de executie si standardul calitativ!

Traduceri acte tipizate:

Mabys Translations este un birou de traducere specializat in traduceri acte tipizate certificate de nastere, casatorie, livrete de familie, acte masina, adeverinte, diplome, foi matricole, atestate, etc.

Mabys Translations este partenerul dvs. de incredere pentru traduceri acte tipizate!
Respectam timpii de executie si standardul calitativ!

INTREBARI

FAQ

Ce este o traducere autorizata?
Este o traducere ce este efectuata de catre un traducator care este in posesia "Autorizatiei Ministerului Justitiei – pe limba respectiva" si care detine stampila de traducator. Traducerea trebuie sa poarte autentificarea traducatorului prin stampila si semnatura sa.

Ce este o traducere legalizata?
1. Nu se poate legaliza orice traducere la orice notar. Pentru ca Notarul Public sa poata legaliza o traducere, este nevoie ca traducatorul care a aplicat stampila pe traducere, sa fie inregistrat cu specimen de semnatura la Biroul Notarial respectiv.
2. Legalizarea unei traduceri se realizeaza doar insotita de documentul original in limba din care s-a efectuat traducerea. Nu se poate xeroxa o traducere autorizata daca se doreste a se legaliza.

Ce inseamna o pagina tradusa?
Unitatea de masura utilizata de biroul nostrul de traduceri este :
- acte tipizate (certificate, diplome, caziere, fise medicale, etc.) – pagina fizica standard ;
- alte documente (contracte, manuale tehnice, documente bancare, studii, etc.) : 1 pagina = 2000 caractere cu spatii.

Ce este apostila?
In sensul Conventiei de la Haga, din 1961, Apostila este o supralegalizare a unui document, necesara pentru ca documentul sa fie recunoscut intr-o tara semnatara a Conventiei.
Incepand cu data de 1 septembrie 2005, apostilarea documentelor se face de catre birourile specializate ale Prefecturilor, respectiv Tribunalelor din judetul respectiv. Orice document pe care s-a aplicat apostila Conventiei de la Haga este automat recunoscut pentru folosirea, fara alte cerinte, in oricare dintre celelalte tari semnatare. Pentru statele care nu au aderat la Convenția de la Haga procedura de supralegalizare va fi facuta prin vizare de catre Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justitiei si acolo unde este posibil, si de catre Consulatul tarii respective din Bucuresti. Daca in statul destinatar va fi necesara prezentarea traducerii efectuate in statul emitent, actele, dupa aplicarea apostilei pe original, se traduc in limba tarii de destinatie de catre un traducator autorizat, inclusiv apostila, dupa care semnatura traducatorului se legalizeaza de catre un notar, iar in final pe traducerea legalizata se aplica apostila.
Tipul de documente care necesita apostilare:
- Acte de stare civila (certificate de nastere, de casatorie, de deces), caziere judiciare;
- Acte de studii: diplome, foi matricole, planuri de invatamant
- Acte medicale: certificate si adeverinte medicale
- Documente juridice

Cum am certitudinea ca voi avea traducerea?
Simplu! Printr-o comanda ferma semnata de ambele parti sau prin semnarea unui contract de prestari servicii.

Cum se poate efectua plata?
Plata poate fi efectuata prin ordin de plata sau numerar, la livrarea traducerii sau la un termen stabilit in prealabil.

 

Ce este supralegalizarea?
Supralegalizarea este procedura efectuata de autoritatile competente din Romania, prin care se atesta, pentru statele care nu au calitatea de parte a Conventiei de la Haga sau cu care Romania nu are tratate bilaterale pentru recunoasterea reciproca a actelor, faptul ca actul notarial supus acestei proceduri este un act oficial, veracitatea semnaturii, calitatea in care a actionat semnatarul actului si identitatea sigiliului sau a stampilei de pe acest act.
Actele si documentele care pot fi supralegalizate sunt acte originale, copii legalizate si traduceri legalizate ale acestora. Unele documente necesita a fi vizate de autoritatea competenta, inainte de a fi supralegalizate.

Cum trimit traducerea catre dumneavoastra? Cum intru in posesia traducerii?
Documentatia se poate aduce direct la sediul nostru sau se poate transmite via e-mail, iar traducerea o puteti avea direct pe biroul dvs. prin curierat, via e-mail sau o puteti ridica de la noi.

Cat dureaza pana intru in posesia traducerii?
Timpul de executie depinde de dificultate, limba in care va fi tradus documentul, dar si de dorinta dumneavoastra ca si client! Vom stabili de comun acord termenul de predare-primire al lucrarii!

SOLICITATI OFERTA DE PRET IN BAZA DOCUMENTATIEI DE TRADUS!

Misiunea noastra este aceea de a deveni o organizatie cu o baza solida, compusa din persoane profesioniste , cu obiectivul clar de a oferi un serviciu extraordinar clientilor si solutii de inalta calitate lingvistica, care sa fie in masura sa-i conecteze pe clientii nostri, cu lumea.

Cautati traduceri autorizate ? 

UNDE NE GASITI?

Traduceri Ploiesti. Traduceri legalizate. Traduceri autorizate.